Lassan már átállunk a gazdagabb, melegítő levesek készítésére, de a meleg napokban még nyugodtan megcsinálhatjuk ezt az üdítően zöld, uborkás-avokádós levest! Már csak azért is érdemes, mert tényleg pillanatok alatt elkészül: főzni egyáltalán nem kell, viszont frissen sült sajtos bagettel lesz teljes! Ráadásul látványnak sem utolsó…
Hozzávalók:
- 2 uborka meghámozva és kockákra vágva
- 2 avokádó meghámozva és kimagozva
- 1/4 csokor friss petrezselyem
- 1/4 csokor friss menta
- 1 lime leve
- 1 csésze görög joghurt
- só és bors
A feltéthez:
- 1 bagett félbevágva
- 3 evőkanál puha, sózatlan vaj
- 1 és 1/3 csésze érlelt olasz sajt
- 1/2 csésze görög joghurt
- 2 lime leve
Elkészítés:
- Turmixgépben keverjük krémesre a leves hozzávalóit, tegyük félre!
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra, a félbevágott bagettet kenjük meg vajjal és szórjuk meg a sajttal 10-15 perc alatt süssük aranybarnára!
- A joghurtot keverjük össze a lime-mal!
- A levest tálaljuk hidegen a lime-os joghurttal a tetején, adjuk mellé a sajtos bagettet!