Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre
- 1 szűk bögre vaj
- 1 bögre étcsokoládé
- 2/3 bögre liszt
- 4 tojás
- 1 bögre cukor
- fél bögre étcsokoládé felaprítva
- 1 + fél bögre sótlan (vagy merészebbeknek) sós mogyoró
A vajat és az 1 bögre étcsokoládét megolvasztjuk, a tojásokat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajas keveréket, összeforgatjuk, majd beleöntjük a lisztet és a felaprított étcsokit.
Beleszórunk egy bögre mogyorót, majd az egészet egy közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk a maradék fél bögre mogyoróval, majd 180 fokos sütőbe toljuk és kb. 25 percig sütjük.