A sütőtök minden formájában isteni, számos elkészítési módját ismerjük és szeretjük. Most egy olyan sütőtökös sütit mutatunk, amely egyszerre egészséges és nagyon finom.
Hozzávalók
2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál tökmagolaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csésze cukor
1/2 csésze barna cukor
1/3 csésze margarin
2 egész tojás
2 nagy tojásfehérje
425 gramm sütőtöktöltelék
2/3 csésze apróra vágott sárgarépa
A krémhez
110 gramm krémsajt
1/4 csésze cukor
1 teáskanál tej
Melegítsd elő a sütőt 170-180 fokra. Keverd össze habverővel egy kis tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a tökmagolajat. Egy nagyobb tálban botmixerrel dolgozd egybe a cukrot a margarinnal és a barna cukorral. Add hozzá a tojásokat, a fehérjéket, a sütőtöktölteléket és a sárgarépát, és keverd addig, míg csomómentes masszát nem kapsz. Ezután keverd hozzá a lisztes keveréket.
A krémhez alaposan keverd össze a krémsajtot a cukorral és a tejjel. Meg is töltheted vele a sütit, de a tetejére is kenheted, ha kész.
Süsd 20-30 percig, és miután kihűlt, már szeletelheted és fogyaszthatod is.