Extra csokis nutellás keksz
„Öt perce ülök az üres lap fölött és nem találok szavakat, amivel méltatni lehetne ezt a kekszet. Állat finom. Bár ennél szebbet is kitalálhatok, például, hogy mennyei, isteni vagy álom… mert ezek is illenek erre a kis csodára. Nem is rizsázok többet, süssétek meg, és megtudjátok majd miről beszélek!”
Hozzávalók 16 db-hoz:
/Bár jobban belegondolva érdemesebb dupla adaggal kezdeni../
- 100 g étcsokoládé (vagy 80 g étcsoki + 20 g nutella)
- 50 g kristálycukor
- 25 g vaj
- 45 g liszt
- 1 tojás
- 1 kk. vaníliaaroma (opcionális, én kihagytam)
- fél kk. szódabikarbóna
- fél kk. sütőpor
A recept Levendula lány blogján folytatódik.
Málnás csokimousse torta
„Ha már csokimousse van benne, rossz nem lehet. De a málnás réteggel együtt egészen kiváló ez a torta, amelynek a díszítésén még dolgozom; kicsit olyan lett ez az összegöngyölt csokiforgács, mint valami űrhajó leváló darabja, de az én sütijeimet nem is a művészi kivitelezésért szeretik. Azt garantálom, hogy az íze hibátlan.”
Hozzávalók az alaphoz:
- 2 tojás
- 2 ek. cukor
- 2 csapott ek. liszt
- 1 csapott ek. kakaópor
A málnás réteghez:
- 15 dkg málna
- cukor (kb. 5 dkg)
- 1 ek….. zselatin
A ganache-hoz:
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
A mousse-hoz:
- 15 dkg étcsoki
- 2 tojás
- 1 ek. kakaópor
- 3 ek. cukor
- 2 dl tejszín
A díszítéshez:
- 5 dkg étcsoki
A recept Maimoni blogján folytatódik.