A legtöbb magyar háztartásban nagy kedvenc a gyorsan összedobható tócsi, (tudom, tudom, valahol tócsni), de ha unjuk már a hagyományos, krumplis verziót, nyugodtan kipróbálhatjuk ezt az őszies, sütőtökkel készülő változatot. Az tényleg csak a hab a tortán, hogy így kicsit egészségesebb is lesz a fogás – az még jobb, hogy sokkal izgalmasabb is!
Hozzávalók:
- 1 sütőtök meghámozva és leszerelve
- 1/3 csésze finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 nagyobb tojás felverve
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/4 teáskanál szárított zsálya
- egy csipet szerecsendió
- só és bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a reszelt tököt, a lisztet, a fokhagymát, a tojásokat és a szárított fűszereket. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint.
- Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd süssük ki benne a megformázott sütőtöktócsit. 1-2 perc alatt aranybarnára sül. Adhatunk hozzá friss tejfölt, de magában is isteni!