Az őszi desszertek slágere egyértelműen a sütőtök, szóval érdemes rendesen kihasználni a szezont, és előrukkolni néhány izgalmas, fűszeres édességgel. A sajttorta örök kedvenc, ráadásul az alábbi receptben még pitébe is „csomagolják” ezt a rengeteg fantasztikus ízt. De aggodalomra semmi ok, egyáltalán nem bonyolult a dolog!
Hozzávalók:
- előrecsomagolt pitetészta
- 220 gramm krémsajt
- 1/2 csésze sütőtökpüré
- 1/4 csésze barna cukor
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál morzsolt grahamkeksz
- 1/2 teáskanál mézeskalácsfűszer
- 1 tojás felverve
A mázhoz:
- 1/2 csésze porcukor
- 2 evőkanál tej
- 1/4 teáskanál mézeskalácsfűszer
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Egy közepes tálban keverjük össze a a krémsajtot, a sütőtököt, a barna cukrot, a juharszirupot és a morzsolt grahamkekszet, adjuk hozzá a fűszerkeveréket is.
- A kinyújtott pitetésztából vágjunk kis köröket (ha van olyan kiszúrónk, sütőtököket), és rendezzük el egy sütőpapírral kibélelt tepsin.
- Tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket a tészták közepére, majd fedjük be őket még egy kiszúrt tésztakörrel. Villával zárjuk le a két tésztaréteg találkozását.
- Kenjük meg a süteményeket a felvert tojással, 25 perc alatt süssük aranybarnára őket.
- Egy másik csészében keverjük össze a porcukrot és a fűszerkeveréket, adjuk hozzá fokozatosan a tejet, keverjünk szirupot belőle.
- A kihűlt süteményeket locsoljuk meg a cukros sziruppal.