Gasztro

Készíts finom sütőtökös tésztabatyut!

Kis falatkák, nagy elégedettség.

Ha vendégeket vársz, vagy te mész látogatóba, tökéletes választás lehet a sütőtökkel töltött batyu. Eláll, nem folyik, és mennyei íze van. Mutatjuk, hogy készítsd el!

Hozzávalók (16 darabhoz)

540 gramm mélyhűtött (linzer)tészta

400 gramm sütőtökpüré

50 gramm nádcukor

110 gramm barna cukor

2 tk. őrölt fahéj

1/2 tk. őrölt gyömbér

1/2 tk. őrölt szegfűszeg

2 nagy tojás

A tésztára kent krémhez

1 nagy tojásfehérje

125 gramm porcukor

1/2 tk. őrölt fahéj

3 ek. tejszín

1/2 tk. tiszta vaníliakivonat

Forrás: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Válaszd szét a mélyhűtött tésztát kis darabokra, és enyhén lisztezett felületen alakítsd körülbelül 0,6 cm vastagságú kör formákba. Tedd hűtőbe őket, míg a tölteléket készíted.

Egy közepes tálban keverd össze a tökpürét, a nádcukrot, a barna cukrot, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és a tojásokat, míg teljesen sima krémet nem kapsz. A hűtőből kivett tészták közepére kanalazz egy kicsit krémből, majd a szegélyeket kicsit bevizezve, hajtsd a tészták egyik oldalát a másikra, hogy a krémet befedve félkört adjanak. 

Egy kis tálban verd fel a tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel. Minden tészta tetejét kend meg ecset segítségével egy kis a tojással, majd szórd meg egy kis barna cukorral. Süsd a tésztákat 17-20 percig vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Ha készen vannak, hagyd őket teljesen kihűlni. Közben egy közepes tálban keverd össze a porcukrot, a fahéjat, a tejszínt és a vanília kivonatot. Végül kend meg a krémmel a kihűlt tésztát és élvezd!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top