A cookie elkészítése nem olyan nehéz vagy időigényes folyamat. Ami az extra jó benne, hogy ezt a fajta édességet gluténérzékenyek is megkóstolhatják. Lássuk a receptet!
Hozzávalók (22 cookie-hoz)
3 nagy tojás
375 gramm porcukor
125 gramm cukrozatlan kakaópor
½ tk. őrölt fahéj
¼ tk. finom tengeri só
1 ½ tk. vaníliakivonat
175 gramm keserédes csokoládédarab
Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra és bélelj ki két tepsit sütőpapírral. Egy közepes méretű tálban enyhén verd fel a tojásokat. Keverd össze a porcukrot, a kakaóport, a fahéjat és a sót, majd a tojásokat hozzáadva verd fel, míg sima keveréket nem kapsz. Ezután add hozzá a vanília kivonatot és a csokoládé darabokat és jól keverd össze az egészet. Szükség esetén válts át egy gumispatulára, a tészta ugyanis nagyon vastag és ragacsos lesz.
Az elkészült tésztából evőkanállal vegyél ki kis darabokat és helyezd el őket a tepsikben. Körülbelül 10-12 percig süsd őket. Ha készen vannak, hűtsd le őket teljesen. Légmentes dobozba vagy üvegbe zárva egy hétig tökéletesek.