Melengető gombakrémleves isteni levesbetétekkel

nlc | 2017. November 12.
Lehet, hogy a könnyed salátás időszaknak már rég vége, de nem kell kétségbeesnünk, hiszen novembertől a melengető leveseké a színpad. Az egyik nagy kedvenc pedig a gombakrémleves. Hogy még változatosabbá tegyük krémleveseinket, készítsünk minél több levesbetétet.

Az őszi erdő, és így a piacok standjai is szinte ontják magukból novemberben is a különféle gombaféléket. Levesek, köretek, raguk tökéletes alapja lehet a gomba. Tinóru, vargánya, szegfűgomba vagy tőkegomba az őszi erdők kincsei, persze ha valaki nem egy erdei kirándulást követően áll neki leves főzni, bármelyik szupermarketben talál csiperkegombát, ami ugyanúgy tökéletes lehet egy gombakrémleveshez.

Gombakrémleves & CO.

Az elsődleges, hogy az erdőben szedett gombák mindegyikét vizsgáltassuk be szakértővel, akkor is, ha magunk amatőr gombászok vagyunk, kézikönyvekkel felszerelkezve. A legtöbb fővárosi és megyeszékhelyen a vásárcsarnokokban nyitvatartási időben lehetőség van a gombák bevizsgálására.
Ha nálunk a bevizsgált zsákmány, irány a konyha, és a nap bármely szakára készíthetünk gombával valami finomságot: legyen az kiadós gombás rántotta, gombás-csirkés tészta, vagy egy selymes gombakrémleves.

Zöldfűszeres gombakrémleves

Zöldfűszeres gombakrémleves hozzávalói:

A zöldfűszeres gombakrémleves elkészítése

Legjobb levesbetétek gombakrémleveshez

A legkézenfekvőbb, ha levesfőzés előtt félreteszünk pár szem gombát, s majd fokhagymás olajon ezt pirítjuk meg levesbetétnek a gombakrémleveshez. De nagyot alakíthatunk parmezán- vagy baconchipsszel, pirított sonkával és teljes kiőrlésű, magos kenyérből készült kenyérkockákkal is.

Exit mobile version