Még hogy ne lehetne ízletes a paleotészta!

Szántó Eszter | 2017. November 14.

A paleolit étrend a magas fehérje- és alacsony szénhidrátbevitelen alapul, nevét onnan kapta, hogy a már paleolit korban is elérhető ételeket preferálja. Hogy mennyire hihetünk ennek a diétának, kérdéses, de most mutatunk egy olyan alternatív tésztareceptet, amit a paleó hívei és ellenzői is dicsőíteni fognak.

Forrás: Popsugar

Hozzávalók

1 és 1/2 evőkanál olívaolaj

1 gerezd darált fokhagyma

40 gramm szeletelt gomba

90 gramm kockára vágott kaliforniai paprika

2 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva

75 gramm cseresznyeparadicsom, elnegyedelve

170 gramm marinaraszósz

3 nagy hámozott sárgarépa

só és bors ízlés szerint

1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom a tálaláshoz

Forrás: Popsugar

Önts olajat egy nagy serpenyőbe, és közepesen alacsony hőmérsékleten melegítsd fel. Tedd bele a fokhagymát, a gombát, a piros paprikát, két evőkanál friss bazsalikomot, és süsd őket 5 percig. Ezután add hozzá a paradicsomot, és főzd még nyolc percig. Zöldséghámozóval szeleteld bele a répákat is,  mintha spagettiszálak lennének, majd az egészre öntsd rá a marinaraszószt. Ha kész, öntsd át egy tálba, és szórd meg egy kis bazsalikommal.

Popsugar

Exit mobile version