nlc.hu
Gasztro

Michelin-csillagos éttermekben edződött fiatalok viszik a nyíregyházi Cvekedli Tésztabárt

15 évesen már saját receptje is étlapra került a nyíregyházi tésztabárban – A Cvekedliben jártunk

A nyíregyházi Cvekedli Tésztabár csapata csupa fiatalból áll, akik olyan komolyan veszik a gasztronómiát, mint a szakma legnagyobbjai. Megnéztük, mi történik a Cvekedli látványkonyhájában!
Ábel és Erik a Cvekedliben

A nyíregyházi Cvekedli Tésztabárban frissen gyúrják és a látványkonyhában a szemünk előtt főzik ki a tésztát. A profi éttermi konyhák filozófiája szerint működnek, de megfizethető ételeket kínálnak – többek között a névadó káposztás cvekedlit is.

Három fiatal fiú nyitotta a helyet, egyikük a Torontóban született séf, Gabulya Eric. Testvére, Gabulya Máté a vendégfelelős – mindketten hazai és külföldi Michelin-csillagos éttermekben tanultak-dolgoztak már a középiskola befejeztével. Nyíregyházán azonnal kedvenc lett a kis tésztabárjuk, ahol a tészták a legnagyobb műgonddal készülnek. Pánczél Ábel még csak 13 éves volt, amikor megjelent a Cvekedliben mint ambiciózus kis leendő szakács, és ma már, ha ideje engedi, ő is felbukkan az üveg mögött a konyhán.

A nyírosz után itt a következő gasztrotörténet Nyíregyházáról, irány a Cvekedli!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top