Kókusztekercs/keksztekercs
„Nem lehetett abbahagyni. Most már azt is tudom, hogy nemcsak nem lehetett, hanem ma sem lehet abbahagyni. Mindig csak egy szeletet akarsz enni, aztán meg jön a következő meg a következő, és azon kapod magad, hogy megettél egy 10 dkg-os rudat. Olyan kis egyszerű, huncut ízektől mentes, hogy észrevétlenül eteti magát akkor is, amikor tényleg azt hiszed, hogy képes vagy ellenállni.”
Hozzávalók:
A barna részhez:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl tej
- (rumaroma – elhagyható)
A fehér krémhez:
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Méteres kalács
„Mióta gyerekeim vannak, mindenféle ünnep közeledtével nosztalgikus hangulatba kerülök. Eszembe jutnak a Cegléden töltött napok, hetek, a családi ünnepek, esküvő, temetés. Mert bármi miatt is volt együtt a család, kaja (meg bor) volt bőven. Meg persze sütik Deditől meg Évikétől.
Méteres kalácsot szerintem mindenki kóstolt már, és bármilyen hosszú is maga a süti, az elkészítése egyáltalán nem bonyolult. A tészta és a krém hűlése ugyan kb. 1,5 óra, a munka előtte igazán nem sok, az összeállítás pedig szórakoztató.”
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- vaj+liszt a formához
A krémhez:
- 2 főzni való puncspuding
- 8 dl tej
- 4 ek. cukor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 4 ek. rum
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- fél dl olaj
A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.