Heston Blumenthalt valószínűleg nem kell bemutatni: étterme nemcsak három Michelin-csillagot tudhat magáénak, de 2005-ben a világ legjobb helyének számított, ráadásul a molekuláris konyhával és multiszenzoros étkezéssel kísérletező brit séf egy csomó kreatív tévéműsorban is megmutatta tudását. Szóval mind tűkön ülve figyelünk, ha valamiről megmondja, hogyan készülhet a lehető legjobban.
Blumenthal legutóbb egy interjúban árulta el, mi a tökéletes gin tonic titka, kezdve azzal, hogy csakis kellően széles pohárba kerülhet, hiszen eleve csak így jönnek ki az aromák. A séf arra is felhívta a figyelmet, hogy a tonik csak az utolsó pillanatban kerülhet az italba, és akkor sem mindegy, hogy milyen: alacsony cukortartalmú tonikot válasszunk a lehetőleg magas minőségű gin mellé.
Nem szabad elfelejteni a citromkarikát sem, ennek egyébként még azelőtt kell a ginbe kerülnie, hogy az egészet nyakon öntenénk a tonikkal. Ne nagyon kevergessük, hagyjuk, hogy a megfelelő sorrendben adagolt minőségi alapanyagokból összeérjenek az isteni ízek!