Gasztro

Jobb, mint a nagyié? Különleges rántott hús a vasárnapi ebédre

A rántott hús soha nem megy ki a divatból – de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet néha egy kicsit variálni a bundájával.

Krumplipürével vagy hasábburgonyával – tulajdonképpen mindegy is, csak rántott hús legyen. Így nőttünk fel, és soha nem is fogjuk megunni. Főleg akkor nem, ha alkalmanként egy kis csavart is viszünk bele.


Hozzávalók 4 személyre:

  • 16 dkg liszt
  • kevés cukor
  • ízlés szerint só
  • 3 tojás
  • a sütéshez olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 ek. sárgabaracklekvár
  • 50 dkg csirkemellfilé

1. A barackot cukros vízben felforraljuk, félretesszük, hagyjuk állni 20 percet, hogy megpuhuljon. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percig állni hagyjuk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, majd a hűtőbe tesszük. A tojássárgájához adjuk a lekvárt, a bort és 10 dkg lisztet. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét, hogy ne törjük össze a habot. Ezután hozzáadjuk a felkockázott barackot.
3. A csirkecsíkokat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a masszában megmártjuk, bő, forró olajban kisütjük. Szalvétán lecsepegtetjük, és rizzsel tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top