Minden évszaknak megvannak a kedvenc bögrés sütijei: nyáron a gyümölcsös bögrés sütik a kedvenceink, ősszel az almás sütik, most pedig a csokis, mákos és diós bögrés sütik teszik szebbé a napjainkat.
Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
1 pohár = 2 dl
- 2 banán
- 2 tojás
- 1 pohár vaj (125 g)
- fél pohár cukor (100 g)
- 1,5 pohár liszt (180 g)
- 1 tk. sütőpor
- fél pohár apróra vágott étcsokoládé (100 g)
A tetejére:
- fél pohár étcsokoládé (100 g)
- 1 tk. étolaj
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is. A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. A tésztát a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 teáskanál étolajat és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.