Gasztro

Mikor, ha nem most? Két virslis recept szilveszterre

Nincs szilveszter virsli nélkül! Hogy aztán salátába kerül, tojással sütve, vagy egyszerűen megfőzve esszük – az ízlés kérdése. Mi most két szuper virslis receptet hoztunk, amivel kicsit színesebbé lehet tenni a választékot.

Készülhet majonézes virslisaláta vagy virslivel töltött kelt tészta is szilveszterre, elvégre ilyenkor tényleg mindenki virslit eszik. Mi ebben az évben az alábbi recepteket fogjuk használni.

Virslinyalóka

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint mustár
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 virsli (félbe vágva)
  • hurkapálca

A leveles tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd csíkokra vágjuk és körbetekerjük a csíkokkal a virsliket. Tojással megkenjük, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcákat a tekercsekbe.

Sajtos hot dog

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 szelet lapka sajt
  • 8 megfőtt virsli
  • 8 pálcika
  • 2 csésze liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 és 1/2 csésze tej
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez
  • ketchup, mustár, majonéz

A megfőtt virsliket tekerd a sajtszeletekbe, majd dugd a közepükbe a pálcikát. Tedd őket 20 percre fagyasztóba.

 Keverd össze alaposan egy nagy tálban a lisztet, a sót, a borsot, a sütőport, a tejet és a tojást, majd öntsd át egy hosszú pohárba.

Ebbe a pohárba mártsd bele a virslipálcákat, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára! Csepegtesd le róluk az olajat, és már eheted is ketchuppal, mustárral, majonézzel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top