Gasztro

Két sós vendégváró falat a szilveszteri bulira

Az év utolsó buliján is szükség lesz a sós sütikre. Hoztunk is egy szuper pogácsát és egy isteni sajtos stanglit, hogy legyen, amivel megágyaztok a pezsgőnek.

Sós sütire és kis falatkákra akkor is szükség van, ha nagy szilveszteri bulira készültök, és akkor is, ha otthon töltitek az év utolsó napját. A különféle sós és édes falatok között persze helye van a pogácsának és a stanglinak is. 

A tökéletes pogácsa

Két pogácsa, amit most azonnal ki kell próbálnod

„Két extra hozzávaló teszi különlegessé: a házi tej pilléje és a 35%-os rum.

Megvan a tökéletes pogácsareceptem, ami eddig itt volt az orrom előtt. Nagymama és anya is ezt szokták sütni, ám eddig nem volt alkalmam velük együtt elkészíteni. Hiába volt meg a hozzávalók listája, a munkafolyamatot nem láttam, így nem tudtam elkészíteni, eltanulni. Most sikerült!

»Este begyúrom, másnap szaggatom« recept. Nagymama csak simán kinyújtja és kiszaggatja, anya pedig 3x hajtogatja. Szuper a végeredmény, akárhogy is készül! Tökéletes recept! Tényleg! 

Nagymama házi tejet tart otthon, ő a pilléjét teszi bele tejföl helyett.”

Hozzávalók kb 54 darabhoz:

  • 500 g liszt
  • fél dl tej
  • 30 g friss élesztő
  • 1 mk. cukor
  • 250 g margarin/vaj
  • 1 ek. rum (kis, 0,05 l-es 35%-os rum, tehát NEM sütőrum és NEM rumaroma!)
  • 1 ek. só
  • 2 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 200 ml tejföl/házitej pilléje

A recept Levendulalány blogján folytatódik.

Sajtos stangli

„Szuper, mert nem kaparja a torkomat, nem kell 3 liter vizet meginni utána, ráadásul nem száraz, hanem jó kis puha, meg egyébként is: mi nem szuper, ami túrós?:)”

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás a lekenéshez
  • 5-10 dkg reszelt gouda/cheddar sajt

A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top