Nincs szilveszter pezsgő nélkül, és ha ezt a sütit kipróbáljátok, akkor onnantól kezdve már pezsgős süti nélkül sem tudjátok elképzelni az év utolsó napját.
Hozzávalók:
- 22 dkg puha vaj
- 30 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- fél tk. szódabikarbóna
- fél tk. sütőpor
- 37 dkg liszt
- csipetnyi só
- 2,5 dl pezsgő
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy kuglóf-sütőformát.
2. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és sóval. Kikeverjük a vajat a cukrokkal, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét és a tojásokat is. Az így kapott masszához hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, összekeverjük, beleöntjük a pezsgőt, és elkeverjük.
3. A tésztát az előkészített formába öntjük, majd sütőbe toljuk, és kb. 50-55 percig sütjük. Ha pirul a teteje, teríthetünk rá egy alufóliát. Tűpróbával teszteljük, ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és kifordítjuk a formából.