Nincs is jobb a téli hétvégéken, mint az otthon melegében sütni-főzni. Például egy jó macaront. Bár sokan macerásnak tartják az elkészítését, a következő recept talán bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösségről van szó.
Hozzávalók (20 db macaronhoz)
130 gramm mandulaőrlemény
350 gramm porcukor
4 tojásfehérje
100 gramm kristálycukor
4,25 gramm kakaópor
40 gramm málnalekvár
4 ml piros ételfesék
175 gramm olvasztott fehércsokoládé-darabok
115 gramm krémsajt
Melegítsd elő a sütőt 150˚C -ra. Tedd a mandulaőrleményt és a porcukrot egy tálba, és keverd össze őket. Ezután verd fel a tojásfehérjéket, míg kemény hab nem lesz az egészből, majd add hozzá a cukrot a tojásfehérjéhez, és keverd teljesen simára a habot. Ha kész, óvatosan forgasd bele a mandulás keveréket a tojásfehérjehabba, majd az egész keverék felét öntsd át egy másik tálba.
Egy tálba öntsd bele a kakaóport, és keverd bele a tészta egyik felét, míg egy másik edényben keverd össze a málnalekvárt a piros ételfestékkel. Öntsd a tésztakeverékeket két külön habzsákba, azokból pedig sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj ki kerek formákat. Ha minden kész, süsd 20 percig őket.
Addig pedig egy tálban keverd össze az olvasztott fehércsokoládé-darabkákat a krémsajttal. Habzsákba töltve ezt is, nyomd rá a közben megsült macaronhéjakra a tölteléket. Illeszd össze szendvicsként a macaronokat, és tedd őket a hűtőbe legalább két órára.
Videó a recepthez: Tasty