Aki már evett házi készítésű májkrémet, pontosan tudja, mennyire jó. Annyira, hogy a hagyományos májkrém után újabb és újabb ízekkel is megpróbálkozol, mert egyszerűen nem bírsz leállni vele. Nálunk most ez a favorit.
Rozmaringos-paradicsomos májkrém
Hozzávalók 2-3 személyre:
• 1 fej közepes méretű vöröshagyma vékonyra csíkozva
• 2 ek. vaj
• 3 ek. olaj (ha van kacsa- vagy libazsírunk, azt használjuk)
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 tk. finomra aprított rozmaring
• fél kg csirkemáj megmosva, szárazra itatva
• fél doboz kockázottparadicsom-konzerv
• frissen őrölt bors, só
A vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot, és fél percig együtt pirítom őket. Ráteszem a májat, és körbepirítom őket. Nem sózom, csak a végén, hogy ne keményedjen meg. Öntök alá fél deci vizet, és fedő alatt 6-8 percig sütöm. Ezután hozzáöntöm a kockázottparadicsom-konzervet, és további 3-4 percig forralom. Fontos, hogy ne süssük túl a májat, maradjon kicsit lilás, rózsaszínes. A végén ízesítsük borssal, sóval, majd az egészet turmixoljuk össze. Tegyük zárható fedelű üvegbe vagy műanyag dobozva, és hagyjuk kihűlni. Csak akkor fedjük le, ha már kihűlt. Tegyük hűtőbe. 2-3 napig eltartható.