Gasztro

Májkrém házilag – a legjobb!

Az egy dolog, hogy ebben a májkrémben csak az lesz, amit te beleteszel, de még sokkal finomabb is lesz, mint bármelyik bolti rokona.

Aki már evett házi készítésű májkrémet, pontosan tudja, mennyire jó. Annyira, hogy a hagyományos májkrém után újabb és újabb ízekkel is megpróbálkozol, mert egyszerűen nem bírsz leállni vele. Nálunk most ez a favorit.

Rozmaringos-paradicsomos májkrém

Hozzávalók 2-3 személyre:

•    1 fej közepes méretű vöröshagyma vékonyra csíkozva
•    2 ek. vaj
•    3 ek. olaj (ha van kacsa- vagy libazsírunk, azt használjuk)
•    2 gerezd fokhagyma
•    1 tk. finomra aprított rozmaring
•    fél kg csirkemáj megmosva, szárazra itatva
•    fél doboz kockázottparadicsom-konzerv
•    frissen őrölt bors, só

A vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot, és fél percig együtt pirítom őket. Ráteszem a májat, és körbepirítom őket. Nem sózom, csak a végén, hogy ne keményedjen meg. Öntök alá fél deci vizet, és fedő alatt 6-8 percig sütöm. Ezután hozzáöntöm a kockázottparadicsom-konzervet, és további 3-4 percig forralom. Fontos, hogy ne süssük túl a májat, maradjon kicsit lilás, rózsaszínes. A végén ízesítsük borssal, sóval, majd az egészet turmixoljuk össze. Tegyük zárható fedelű üvegbe vagy műanyag dobozva, és hagyjuk kihűlni. Csak akkor fedjük le, ha már kihűlt. Tegyük hűtőbe. 2-3 napig eltartható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top