Mitől lesz még jobb a banánkenyér? Ha teszünk bele jó sok csokit. Így már a csokis sütik között is megállja a helyét.
Hozzávalók (6 főre)
- 3 érett banán
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 tk. szódabikarbóna
- só ízlés szerint
- 20-21 dkg liszt
- 10-15 dkg csokidarabka
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban keverd pépesre a banánokat, amíg egészen sima krém nem lesz. Add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliát, a szódabikarbónát, a sót és a lisztet és keverd teljesen sima tésztává. Szórd meg végül a csokidarabokkal úgy, hogy a tésztában és a tetején is legyen belőle. Öntsd át az egészet egy kivajazott tepsibe, és tedd a sütőbe 50 percre. Bár valószínűleg nehéz lesz megállni, hogy rögtön bele ne egyetek a banánkenyérbe, felszolgálás előtt hagyd teljesen kihűlni, és csak aztán ugorjatok rá.