Ez az a fajta hétvégi sütemény, amit nem felejtesz el egyhamar. Különleges, isteni finom csokitorta, amit bárki el tud készíteni!
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához: (a 26 cm átmérőjű formához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni)
A csokis alaphoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg búzaliszt
- fél mk. sütőpor
- 4 dkg sütőtökpüré (sült tök botmixerrel pürésítve)
A sütőtökkrémhez:
- 25 dkg sütőtökpüré
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 tk. vaníliakivonat
- fél mk. őrölt fahéj
- fél mk. őrölt gyömbér
- 2 csapott ek. liszt
A csokis alaphoz a vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük és megolvasztjuk benne a csokikockákat. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőtökkrémhez az alapanyagokat egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk (kivajazunk, kilisztezünk ) egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Beleöntjük a csokis masszát, majd óvatosan, kanalanként ráadagoljuk a sütőtökpürét. Sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük.