Gasztro

A kedvenc téli bögrés sütink

A császármorzsa egyértelműen a tél egyik legnagyobb kedvence. Frissen, lekvárral és porcukorral meghintve – egyszerűen tökéletes. Most ráadásul egy bögrés verziót hoztunk, így tényleg nagyon egyszerűen el tudjátok készíteni ti is.

Forró tea, meleg takaró és friss császármorzsa? Bármikor jöhet! A bögrés sütik téli olimpiáját meg is nyeri ez a hármas! 

Bögrés császármorzsa

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • fél bögre búzadara (8 dkg)
  • fél bögre fehér finomliszt (6 dkg)
  • 1 bögre 2,8 %-os tej
  • 2 tojás
  • pici csipet só
  • egyharmad bögre kristálycukor (5-6 dkg)
  • egy csapott ek. zsír

 
A tejet a mikrohullámú sütőben, egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen, egy fazékban. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni. Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó. Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba. Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.

A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top