Rizst reggelire? Miért ne? Ne a maradék rendelt kaja megmikrózott verziójára gondoljunk, ugyanakkor ne is vessük el teljesen a tegnapi ebédről vagy vacsoráról maradt főtt barna rizs felhasználásának gondolatát. Máris mutatjuk, hogyan lehet a rizsből egyszerű, finom és tápláló reggeli pillanatok alatt!
Hozzávalók:
- 2 ek. extraszűz olívaolaj
- 3 csésze főtt barna rizs
- fél csésze apróra vágott sonka
- 3 tojás
- 4 szál újhagyma (csak a világoszsöld része)
- 2 nagy marék bébispenót
- 1 ek. rizs ecet
- 1-másfél tk. szójaszósz
Elkészítés:
- Egy evőkanál olívaolajat hevítsünk fel a serpenyőben. Dobjuk rá a rizst és a sonkát, és közepes lángon, 2-3 perc alatt pirítsuk meg.
- A tojásokat verjük fel. A sonkás rizst rendezzük a serpenyő egyik felébe, az üresen maradt helyre pedig öntsük a maradék olívaolaj felét, majd a felvert tojásból süssünk rántottát.
- Ha elkészült a rántotta, keverjük össze a rizzsel, majd ismét szabadítsunk fel helyet a serpenyőben. Ide öntsük a maradék olajat, melyen pirítsuk meg fél perc alatt a hagymát, fél perc alatt pedig fonnyasszuk meg a spenótot.
- Végül keverjük össze a serpenyő egész tartalmát és kínáljuk meg az ételt a rizs ecettel, valamint a szója szósszal. Jó étvágyat hozzá!