Gasztro

10 perces pirított rizs reggelire

Egy kis kreativitással a tegnap maradt rizsből isteni és tápláló reggelit csaphatunk össze másnap.

Rizst reggelire? Miért ne? Ne a maradék rendelt kaja megmikrózott verziójára gondoljunk, ugyanakkor ne is vessük el teljesen a tegnapi ebédről vagy vacsoráról maradt főtt barna rizs felhasználásának gondolatát. Máris mutatjuk, hogyan lehet a rizsből egyszerű, finom és tápláló reggeli pillanatok alatt!

Hozzávalók:

  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 3 csésze főtt barna rizs
  • fél csésze apróra vágott sonka
  • 3 tojás
  • 4 szál újhagyma (csak a világoszsöld része)
  • 2 nagy marék bébispenót
  • 1 ek. rizs ecet
  • 1-másfél tk. szójaszósz

Elkészítés:

  1. Egy evőkanál olívaolajat hevítsünk fel a serpenyőben. Dobjuk rá a rizst és a sonkát, és közepes lángon, 2-3 perc alatt pirítsuk meg.
  2. A tojásokat verjük fel. A sonkás rizst rendezzük a serpenyő egyik felébe, az üresen maradt helyre pedig öntsük a maradék olívaolaj felét, majd a felvert tojásból süssünk rántottát.
  3. Ha elkészült a rántotta, keverjük össze a rizzsel, majd ismét szabadítsunk fel helyet a serpenyőben. Ide öntsük a maradék olajat, melyen pirítsuk meg fél perc alatt a hagymát, fél perc alatt pedig fonnyasszuk meg a spenótot.
  4. Végül keverjük össze a serpenyő egész tartalmát és kínáljuk meg az ételt a rizs ecettel, valamint a szója szósszal. Jó étvágyat hozzá!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top