Már a hét elején lefagyaszthatunk jó párat ebből az ízletes snackből, amiket aztán a rohanó hétköznapok során csak elő kell vennünk a mélyhűtőből, vagy egy serpenyőben mindkét oldalát megsütve is lehet őket fogyasztani.
A snack alapja két darab toast kenyér, amelyeket fasodróval nyújtsunk laposra. Ezután egy kör alakú formával (például egy lekváros üveg tetejével) vágjuk körbe a kenyereket. A belsejét a következő, tetszőleges feltétekkel töltsük meg, majd illesszük össze a két kenyérszeletet. Egy villával szurkáljuk körbe a korong szélét, majd tegyük a kenyereket egy zacskóba, és fagyasszuk le. Később kiolvasztva hidegen vagy serpenyőben mindkét oldalán átsütve is fogyasztható.
Feltétvariációk a szendvicsekbe
- Kenjünk két evőkanál mogyoróvajat és egy evőkanál lekvárt a kenyerekre, mielőtt összeillesztenénk őket.
- Apróra vágott eper- és áfonyadarabokat helyezzünk a megvajazott szendvicsbe, és szórjuk meg fahéjas cukorral.
- Vajat, szalámit és sajtot tegyünk a kenyérdarabkák közé.
- Nutellát és eperdarabokat helyezzünk a kenyerek közé.
(Forrás: BuzzFeed)