nlc.hu
Gasztro

Dühös édesapa üzenete a lánya uzsonnás dobozában

Beszóltak a lányának a tízórai miatt a suliban, zseniálisan vágott vissza az apa

Online borult ki az édesapa, akinek elege lett abból, hogy az iskolában a lányát a neki csomagolt élelmiszerek miatt nyomasztják.
Tízórai

Ross Hunt angol édesapa úgy döntött, felcímkézi kislánya uzsonnásdobozát, miután a konyhás nénik azt állították, a dobozban nincs egészséges étel – írja a Yahoo Lifestyle. Az édesapa videójából kiderül, hogy a gyerekeknek komoly beszólogatásokat kell elviselniük az iskolai alkalmazottaktól, mert szerintük a gyerekek ócska kajákat esznek. A kislányt, Isabelle-t annyira zavarja ez, hogy sokszor inkább nem is visz ebédet magával. 

„Az rendben van, ha azt a csokitortát eszed, amit az iskolában árulnak, de amit te csomagolsz neki az uzsonnásdobozba, arra azt mondják, na, nem, ezt nem kéne!” – mondja a dühös férfi, aki csak azért is édességekkel rakta tele kislánya dobozát. A címkére ezt írta:

Tisztában vagyunk ennek a doboznak a tartalmával, és örülünk, hogy Isabelle azt eszik, amit csak akar.

Az édesapa szerint békén kellene hagyni a gyerekeket azzal, hogy mit ehetnek és mit nem, a szülő feladata eldönteni ezt. A férfi hozzátette, ha ezt követően is cseszegetik a lányát, egy A4-es papírra fogja kinyomtatni az élelmiszerek tápanyagtartalmát, hogy bebizonyítsa, a csomagolt ételek lefedik lánya napi tápanyagszükségletét. (Egyébként nem ő az első szülő, akinek eszébe jutott, hogy cédulákkal üzenjen.)

A jelenség azért háborítja fel az édesapát, mert ahogy azt egy másik videóban megmutatja, a lánya csupa egészséges élelmiszert (a szendvics mellett többek között sárgarépát, körtét is) visz magával az iskolába, tehát szó sincs arról, hogy csupa káros élelemmel tömné a gyerekét. 

A férfi videója rengeteg hozzászólást generált, sok szülő számolt be arról, valójában mennyire gyenge minőségű az iskolai étkeztetés, vannak gyerekek, akik inkább éhesek maradnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top