nlc.hu
Gasztro

Uzsonnásdobozok miatt nevezték szexistának az anyát

Szexistának nevezték az anyát, aki jégvarázsos és pókemberes uzsonnásdobozokat osztogatott a szülinapi zsúron

A nő szerint a szülinapi zsúron kiosztott jégvarázsos és pókemberes uzsonnásdobozokkal a házigazda édesanya nemi szerepeket erőltetett a 6 éves gyerekekre.
Sütemény egy sárga uzsonnás dobozban

Egy édesanya felháborodott azon, hogy amikor a 6 éves lány részt vett egy születésnapi partin, a gyerekek nemek szerint kaptak partiételekkel megrakott uzsonnásdobozokat. A nőnek az nem tetszett, hogy a lányok dobozán Jégvarázs, a fiúkén Pókember volt.

Minderről a zsúrt szervező anya posztolt a Redditre, hogy kikérje mások véleményét a dologról.

Úgy gondoltam, hogy jó ötlet, ha az ételeket nem tányérokban kínáljuk, hanem mindegy gyerek kap egy uzsonnásdobozt és egy üveg gyümölcslevet, amit később hazavihetnek. A lányoknak Jégvarázs, a fiúknak Pókember volt az uzsonnásdobozaikon. Vettem pár extra dobozt arra az esetre, ha valaki másmilyen dobozt szeretne – egy lány pókembereset vagy fordítva –, de senki nem szólt, és úgy tűnt, mindenki imádta az ötletet

– vázolta a helyzetet az anyuka.

Egy másik édesanya viszont nem találta ezt olyan jó ötletnek. Azzal támadt rá a házigazdára, hogy nemi normákat erőltet rá a befolyásolható kisgyerekekre, és megrekedt az 1900-as években. A felháborodott nő szerint nem lett volna szabad nemi alapon osztogatni a dobozokat.

A szervező nő azt mondta, hogy a gyerekeknek megadta a választási lehetőséget, hogy melyik dobozt szeretnék megkapni, de a lányok a Jégvarázst, a fiúk a Pókembert választották. A nő azt írta, azért döntött az osztogatás mellett, mert nem akarta, hogy egymást lökdösve szerezzék meg dobozokat.

A kommentelők többsége kiállt a zsúrt szervező édesanya mellett. Szerintük egyáltalán nem erőltetett semmit a gyerekekre, akik csupán 6 évesek, ráadásul még plusz dobozokat is vett, ha valaki másmilyet kért volna.

Korábban egy anya a szexista babaruhákon akadt ki. 

(Yahoo)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Caroline Attwood)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top