nlc.hu
Trend

Szexista dress code egy brit étteremben

Utálják az éttermet, amely szexista dress code-ot írt elő

Egy brit étterem vezetése úgy gondolta, megmondja az odalátogató vendégeknek, milyen ruhát vegyenek fel. A vendégek ezek után nem akarnak odalátogatni.

Alaposan melléfogott a most nyitó Beluga Bar vezetése, amely részletes listát tett közzé, hogy milyen öltözködési elvárásai vannak a vendégeivel szemben. A dress code-ok régóta részei a vendéglátásnak, ám az valóban ritka, hogy olyan szinten előírják a kötelező viseletet, hogy a nők csak szűk farmert, szexi fekete bokapántos cipőt és testhez simuló felsőt viselhetnek.

A Beluga bar csak elegáns vendégeket vár (Fotó: Beluga FB)

A Beluga bar csak elegáns vendégeket vár (Fotó: Beluga FB)

Az Egyesült Királyságbeli Surrey-ben nyitó sushiétterem előírásai még alternatívákat is kínálnak: a midi és a bodycon ruhákat. A férfiak csak zakóban érkezhetnek, a póló és a tréningruha tilos.

Bár a tréningruha tiltása nem ördögtől való, a leendő vendégek nem értékelték a nők számára előírtakat. Volt, aki úgy fogalmazott, hogy a Beluga dress code-ja az 1980-as évek perverz sztriptíz klubjának öltözködési kódjára emlékezteti.

A népharagot érzékelve a sushiétterem vezetése elnézést kért. „A leírás nem megfelelő, tiszteletlen és sértő volt, és nem tükrözi azt a képet, amelyet népszerűsíteni akarunk. Szeretnénk tisztázni, hogy irányelvünk a férfiak és a nők elegáns öltözködése” – áll a közleményükben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top