Gasztro

Horrorvágóhíd: tehénfej a kukában, vérben úszó beton, bárddal hadonászó hentes – videó

Épp egy szarvasmarhavágás kellős közepén toppantak be egy boldogi húsfeldolgozó üzembe a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. Viszont az üzem nem rendelkezett engedéllyel szarvasmarhák vágásához, ami a körülményeken is meglátszott: vér a betonon, levágott tehénfej a kukában.

Mintha csak egy horrorfilmbe csöppentek volna a Nébih ellenőrei Boldogon, amikor a helyi húsfeldolgozó üzemben tartottak élelmiszer-higiéniai, nyomon követési ellenőrzést. A sertésvágó, sertés-, szarvasmarha-feldolgozó vállalkozás garázsában egy szarvasmarhavágást szakítottak meg a szakemberek.

A nyomok arra engednek következtetni, hogy nem ez az első tehén, amit a Varga és Tsa 2000 Kft. munkatársai illegálisan vágtak le a telepen, ugyanis a helyiségben kiépített, billenő ajtóval eltakarható csörlőt és az aljzatbetonban rögzített fémkarikát találtak az ellenőrök.

A videó megtekintését tényleg csak erős idegzetű felnőtteknek ajánljuk! Ebéd után nekik sem.

Azon túl, hogy a vállalkozás nem rendelkezett engedéllyel a szarvasmarhavágáshoz, a körülmények nem feleltek meg sem az állatvédelmi, sem az élelmiszer-higiéniai előírásoknak. Sőt, az épp koncolás alatt álló tehén a származását bizonyító iratok nélkül került az egységbe.

A vérben tocsogó szarvasmarha teteme mellett az ellenőrök további fél tonna jelöletlen, nem nyomon követhető terméket is találtak, amelyeknek megsemmisítés lesz a sorsuk.

A hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top