Angerman László (Onyx étterem) nyerte el a Magyarország Sommelier-bajnoka 2018 címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében. A második helyen Tüü Péter (Arany Kaviár Étterem), míg harmadikként Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl Zeltweg) végzett.
A bajnokság célja ismét az volt, hogy a magyar sommelier-k magas szintű, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyen mérhessék össze tudásukat Magyarországon.
A döntőbe jutott három versenyző éttermi körülmények között, közönség előtt mérte össze tudását. A pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a döntős sommelier-k, akik borokat és különböző párlatokat is jellemeztek a zsűri előtt. A szakmai zsűri munkájában többek között Debreczeni Zita férje, Gianni Annoni (a Trattoria Pomo D’oro étterem vezetője) is részt vett.