nlc.hu
Gasztro

Ezért ne rakd vissza sose a borosüvegbe a dugót!

Ezért ne rakj dugót a borosüvegbe felbontás után!

Szakértő magyarázta el, miért érdemes kerülni ezt a meglepően gyakori hibát!
Ezért ne rakj dugót a borosüvegbe felbontás után!

Megmaradt egy kicsit az üveg borból, amit sajnálnál kiönteni? Érthető, hogy mentenéd, amit viszont sose csinálj: ne rakd vissza a borosdugót a palackba. Hogy miért? Azt most Warner Boin sommelier magyarázta el egy 2,5 milliós megtekintésnél járó videóban.

„Ha került már a kezed ügyébe borosdugó, akkor azt is megfigyelhetted, hogy ezek a dugók általában porózusak, vagyis vannak rajtuk apró lyukacskák, amin keresztül levegő áramolhat a borosüvegbe” – kezdi a Tiktok-csatornájára töltött videójában Warner, majd hozzáteszi azt is, a borok esetében a túl sok oxigén ártalmas lehet.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you 🙂 Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

„Ha egy üvegbe túl sok levegő jut, az könnyen tönkreteheti az üvegben maradt bor összetett ízvilágát” – mondja a fiatal nő, majd elárulja, szerinte mit kellene csinálnia annak, aki mentené a finom nedűt. „A dugó helyett egyszerű, légmentesen záródó tartóedényt, esetleg befőttesüveget javaslok” – mondja a szakértő, aki szerint ezzel a módszerrel napokkal később is olyan élmény lesz a bor, mint az első nyitás után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top