Nehéz választani, ha ti sem tudtok, akkor van egy tippünk: készítsetek dupla adag pitetésztát, tegyétek a hűtőbe az egyik adagot, és ha elfogyott a mai adag, akkor jöhet a másik pite pár nap múlva.
Csokis-mogyorós pite
„Na, itt jött el az a pillanat, amikor be kellett ismernem, hogy szeretem Rachel Allent. Szívből. Örökre. Csinálhat bármit, megbocsátom. Isteni süti.”
Hozzávalók:
A tésztához:
- 11,25 dkg vaj szobahőmérsékleten
- 25 g cukor
- 1 tojás
- 175 g liszt
Mogyorós réteg:
- 50 g vaj
- 75 ml tejszín
- 100 g cukor
- 150 g sótlan mogyoró
Csokis réteg:
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsoki
A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Citromos-bazsalikomos pite cukormentesen
„Ildi barátném megrögzött diétázó, így a születésnapjára sem készülhetett más, mint egy cukormentes és teljes kiőrlésű liszttel készült pite. A recept nem diétás verziója benne van a Süti vagy nem süti szakácskönyvben, és már úgyis olyan régen készült, így öröm volt újra ezzel foglalkozni. Télen meg különösen fontos a megfelelő C-vitamin-bevitel, mert ebben a sütiben elég sok citrom van.”
Hozzávalók: (kb 24-26 cm-es formához, én dupla tésztát készítettem most, így még két kis pitét is tudtam sütni, ha felezitek a mennyiséget, akkor vékonyabb tésztát kaptok)
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg eritrit (por)
- 20 dkg hideg vaj
- 1 tojássárgája
- 4-5 evőkanál víz
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 5 db citrom
- 4 db tojás
- 8 dkg eritrit
- szárított bazsalikom ízlés szerint (1 teáskanál pl)
- 25 dkg mascarpone
A reccept a Sweet Bonnie blogon folytatódik.