Gasztro

Így verhetnek át a húsvéti sonkával

Nem biztos, hogy érdemes bedőlni az akciós ajánlatoknak, bármennyire is csábítóak.

Trükközhetnek a húsvéti sonkával az árusok, ezért mindenképpen érdemes megnézni a húsok csomagolását, összetételét – hívta fel a figyelmet a Tények riportja.

Bognár Lajos helyettes államtitkár a műsorban azt mondta: nagyon gyakori, hogy a húsvéti sonkák sokkal több vizet tartalmaznak a megengedettnél, de olyan is előfordulhat, hogy gyengébb minőségű húskészítményeket neveznek sonkának. Így ha nem figyelünk eléggé, olcsóbb füstölt tarját, füstölt lapockát, füstölt combot is vásárolhatunk húsvéti sonka néven.

A szakemberek szerint nagyon fontos, hogy tisztában legyünk vele: bármennyire is csábítóak az akciós termékek, egy 1000 forintos sonka nem hozhatja ugyanazt a minőséget, mint egy 2000 forint feletti. Idén a húsvéti sonkák ára jellemzően 1000 és 3000 forint között alakul majd.

Időközben már el is kezdődött a húsvéti ellenőrző razzia, melynek során a tojásokat, sonkákat, zöldségeket, gyümölcsöket és az élő állatokat is ellenőrzik az egészségügyi szakemberek.

A Tények riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top