Mindig van egy keksz, ami kiemelkedik a többi közül. Van, amikor a csokidarabos ízlik a legjobban, máskor egy sima vajas keksz, most pedig ez a gluténmentes kakaós keksz a favorit.
Hozzávalók kb. 10 db-hoz:
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 tk. vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dkg kókuszliszt
- fél mk. szódabikarbóna
- fél citrom reszelt héja és leve
A vajat egy kis lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről. A tojást kikeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a vajjal együtt megolvasztott étcsokoládét. Elvegyítjük, és végül beleszórjuk a kókuszlisztet, a sütőport és összekeverjük. A masszát hűtőbe tesszük 1 órára.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszából kis gombócokat formázunk, a sütőpapírra rakjuk, és tenyérrel ellapítjuk őket. 12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.