Gasztro

Ez a gluténmentes kakaós keksz a legújabb kedvencünk

Mindig jó, ha fel van töltve a kekszes doboz. Elvihetjük magunkkal a játszótérre, kirándulásra, de elővehetjük akkor is, ha váratlan vendégek toppanak be, vagy csak nassolni szeretnénk egy picit. Most épp ez a gluténmentes keksz a legújabb kedvenc.

Mindig van egy keksz, ami kiemelkedik a többi közül. Van, amikor a csokidarabos ízlik a legjobban, máskor egy sima vajas keksz, most pedig ez a gluténmentes kakaós keksz a favorit. 

kakaos keksz glutenmentes recept

Gluténmentes kakaós keksz (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók kb. 10 db-hoz:

  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk. vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg kókuszliszt
  • fél mk. szódabikarbóna
  • fél citrom reszelt héja és leve

A vajat egy kis lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről. A tojást kikeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a vajjal együtt megolvasztott étcsokoládét. Elvegyítjük, és végül beleszórjuk a kókuszlisztet, a sütőport és összekeverjük. A masszát hűtőbe tesszük 1 órára. 
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszából kis gombócokat formázunk, a sütőpapírra rakjuk, és tenyérrel ellapítjuk őket. 12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top