Gasztro

Majdnem megölt egy kétéves kisfiút a Pizza Hut személyzete

Mentő vitt kórházba a Pizza Hutból egy kétéves kisfiút, miután a feltálalt pizza allergiás reakciót váltott ki nála, pedig szülei többször felhívták a személyzet figyelmét a gyermek betegségére.

A kétéves Zayaan Hussaint szülei elvitték a blackpooli Pizza Hutba, de nem gondolták, hogy néhány óra múlva már a kisfiú életéért fognak küzdeni. Zayaan allergiás a tejtermékekre, ezért vegán pizzát rendeltek. A kisfiú szülei a rendelés alatt négyszer hívták fel a személyzet figyelmét arra, hogy Zayaannál súlyos allergiás reakciót válthatnak ki a tejtermékek.

Viszont miután kihozták a rendelést, és a fiú evett néhány falatot, egyből rosszul lett: hányni és fulladozni kezdett. A fiú apja a Metrónak elmondta, hogy még akkor is rákérdezett a pincérnél, hogy tejmentes-e a pizza, amikor kihozták az asztalhoz, ezért mert belőle adni a fiának.

A kis Zayaan allergiás reakcióján nem segített az inhalátora, mint ahogy a gyorsan bevett antihisztamin-tabletták sem csökkentették a tüneteket. A kihívott mentőben is tovább romlott a fiú állapota, a szülők szerint a kocsiban a személyzet már az újraélesztéshez készülődött.

Szerencsére erre nem került sor, ám Zayaan két napot töltött kórházban a néhány falat pizza elfogyasztása után, s bár azóta jobban van, még mindig nem épült fel teljesen.

A Pizza Hut szerint emberi mulasztás történt az étteremben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top