nlc.hu
Gasztro

Profi séf és a bébiétel

Így főz egy profi séf, hogy kétéves kisfia ne legyen annyira válogatós

Ha az embernek profi séf az apukája, akkor már kétévesen olyan alapanyagokkal ismerkedhet, mint a homár vagy az oldalas.

Jack Zhang profi séf és egy kétéves kisfiú, Levi apukája. Azon ügyködik, hogy a kisfiú ne legyen válogatós, ezért a húsgombócon át a tengeri herkentyűkig mindenfélét főz neki. Ennek eredményeként, amióta Levi tud szilárd ételeket enni, Jack úgy főz, hogy kellően szórakoztató, de előkelő ételeket készítsen. A kisfiú pedig mindenevő és szeret új dolgokat kipróbálni.

gyerek eszik

Levi szeret mindent megkóstolni (Fotó: Profimédia)

„Szeretek ételeket kreálni a semmiből, akár babaételeket is. Szeretnék a fiamnak megmutatni mindenféle ételt, konyhát, kultúrát” – mondja a New York-i séf, aki a halakkal kezdett. „Rizst, lazacot és borsót készítettem, az egészet megfőztem és bébiételállagúra kevertem. Nagyon élvezte.”

18 hónapos korában Jack új ételeket próbált ki Levinél, és mára olyan vacsorákat szolgál fel neki, mint a tengeri herkentyűk. „Nemrég párolt tarját készítettem paszternákpürével. Nagyon élvezte. Imádta kihúzni a csontból.”

Jack elmondta, hogy Levi szereti az avokádót, a tenger gyümölcseit és a gyümölcsöket, és mindig azon van, hogy fejlessze a kíváncsiságát. A séf figyel a szórakoztatófaktorra is, nemrég ratatouille-t csinált, ami a Pixar-film ihletett.

Az apa most azon igyekszik a feleségével együtt, hogy egy szakácskönyvet adjon ki Levi kedvenc ételeinek receptjeiről, hogy ötletet adjon a többi szülőnek. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top