nlc.hu
Gasztro

Nem szabad grillen sütni a hamburgert?

Grillen sütötted eddig a hamburgerhúst? Soha többet ne csináld!

Talán azt hiszed, nincs annál hangulatosabb, hogy a grill mellett sütöd meg a hamburgereket, de egy séf szerint ez nem a legjobb ötlet.
Hamburgert grillező férfi

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de nálunk akkor kezdődik el igazán a nyár, amikor beindulnak a kerti sütögetések. Legyen szó akár bográcsozásról, akár tűz körüli szalonnasütésről, akár egy jó grillezésről, valahogy minden jobban esik egy picit füstösen. Így például a hamburgersütésnek is jobb hangulata van, ha nem a konyhában görnyedve, hanem a grillsütő előtt állva készíted. Csakhogy egy két Michelin-csillagos étterem séfe, David Chang szerint ennél rosszabbat nem is tehetnél a hamburgerhússal.

„A serpenyőben sokkal nagyobb sikerrel járhatunk, mint a grillel. Egy jó szaftos hamburgerhús zsírja garantáltan tűzre kap, minek kockáztatni? Ez az egész elképzelés, hogy az ízt a grill adja meg hülyeség. Az egyetlen íz, amit átad, az a rácsra égett sok sz@r” – magyarázta Chang, aki szerint ahhoz, hogy valóban megkapjuk azt a bizonyos füstös ízélményt, legalább 12 órán át kellene szén felett sütnünk a húst. 

„Szerintem ez az egész hamburger-grill marketing egy büdös nagy hazugság” – tette hozzá. Mert lehet, hogy megvan a sütögetés hangulata, és az hozzátesz az élményhez, de valójában soha nem a grillen sütött típus lesz életed hamburgere. A grillt inkább csirkéhez, zöldségekhez érdemes használni, bár ezeket is úgy, hogy nagyon pontosan vágjuk fel, különben beeshetnek a rácsok közé. De a grillezés abszolút bajnoka a kukorica. Más nem is jut eszembe.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top