nlc.hu
Gasztro

Guinness-rekord: főzés 100 órán át

100 órán át főzött egy séf a Guinness-rekordért

Hilda Bassey a főzőmaraton során fogások egész sorát állította elő.

Megállás nélkül 100 órán át főzött egy nigériai séf Lagosban, hogy bekerülhessen a Guinness Rekordok Könyvébe. A főzőmaraton rabul ejtette az országot; az emberek lélegzetvisszafojtva nézték, hogy sikerül-e Hilda Bassey rekordkísérlete.

Hilda Baci,

Hilda Bassey rekorddöntés közben – Forrás: africanwes – videó / YouTube

Hilda Bassey a 100 óra alatt fogások egész sorát állította elő. Készített afrikai ételeket, például jollof rizst, amely zöldségekkel és hússal készül, sütött akarát, amely egy bablisztből készített nyugat-afrikai különlegesség, de főzött tésztaételeket is.

A 27 éves séfnek 2020 óta saját étterme is van, ahol ő a főszakács és az üzletvezető. Főzőműsora is van, és rajongói tábort vertek a rekordkísérlet helyszínén, hogy élőben követhessék, ahogy Bassey megdönti a világrekordot. Az eddigi leghosszabb, szünet nélküli főzés rekordját egy indiai szakács, Lata Tondon tartotta, aki 2019-ben 87 órán és 45 percen át főzött megszakítás nélkül.

Basseynek az ország elnöke és sok más vezető politikus is gratulált teljesítményhez.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top