A cézársaláta titka az olyan részletekben rejlik, mint az öntet vagy a tökéletesen ropogósra pirított kenyérkockák. Most ahhoz adunk egy recepttippet, hogy hogyan készíthetsz ebből a klasszikus hétköznapi ebédből laktató családi fogást.
Cézársaláta családi kiadásban
Hozzávalók (4 adaghoz):
A dresszinghez:
- fél csésze reszelt parmezán
- 2 ek. joghurt
- 1 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. majonéz
- 2 tk. dijoni mustár
- 2 ek. citromlé
- bors
- 2 db zöld olívabogyó (mag nélküli)
A salátához:
- 600 g római saláta
- parmezán
- 400 g csirkemellfilé
- 1 friss bagett
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Az öntet hozzávalóit aprítógépben keverd össze, majd tedd félre.
- A bagettet vágd 1,5 centis kockákra, és dobd forró serpenyőbe. Locsold meg egy kis olívaolajjal, és sózd ízlés szerint. Ha átpirult, tedd félre.
- A csirkemellet sózd, borsozd, majd olívaolajon süsd ki mindkét oldalát 3-3 perc alatt. Vágj belőle vékony csíkokat.
- Nem maradt más hátra, mint összeállítani a salátát: a salátalevelekre púpozd rá a csirkét, szórd meg a bagettkockákkal, végül pedig reszelt parmezánnal. Az öntetet kínáld a saláta mellé.