Gasztro

Így lakasd jól az egész családot cézársalátával!

A cézársalátát nem csak a rohanós hétköznapokon, a hétvégi családi ebéden is érdemes bevetni.

A cézársaláta titka az olyan részletekben rejlik, mint az öntet vagy a tökéletesen ropogósra pirított kenyérkockák. Most ahhoz adunk egy recepttippet, hogy hogyan készíthetsz ebből a klasszikus hétköznapi ebédből laktató családi fogást.

Cézársaláta családi kiadásban

Hozzávalók (4 adaghoz):

A dresszinghez:

  • fél csésze reszelt parmezán
  • 2 ek. joghurt
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. majonéz
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 2 ek. citromlé
  • bors
  • 2 db zöld olívabogyó (mag nélküli)

 

A salátához:

  • 600 g római saláta
  • parmezán
  • 400 g csirkemellfilé
  • 1 friss bagett
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Az öntet hozzávalóit aprítógépben keverd össze, majd tedd félre.
  2. A bagettet vágd 1,5 centis kockákra, és dobd forró serpenyőbe. Locsold meg egy kis olívaolajjal, és sózd ízlés szerint. Ha átpirult, tedd félre.
  3. A csirkemellet sózd, borsozd, majd olívaolajon süsd ki mindkét oldalát 3-3 perc alatt. Vágj belőle vékony csíkokat.
  4. Nem maradt más hátra, mint összeállítani a salátát: a salátalevelekre púpozd rá a csirkét, szórd meg a bagettkockákkal, végül pedig reszelt parmezánnal. Az öntetet kínáld a saláta mellé.

purewow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top