Ha inkább édes muffint ennétek, akkor a csokis és az áfonyás muffint ajánljuk, ha viszont nyitottak vagytok a sós muffinra, akkor ez is jó választás lesz.
Hozzávalók 12-15 darabhoz:
- 2 tojás
- 8 dkg puha vaj
- 13 dkg túró
- 1 dl tej
- 20 dkg búzaliszt
- 8 dkg reszelt sajt (gouda/cheddar)
- 1 mk. só
- 1 ek. sütőpor
- 2-3 ek. pesto
A tojásokat kikeverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a tejet, és elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót és a sütőport, elkeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot is és összeforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett muffinsütőbe adagoljuk a masszát: 1 kanálnyi tésztát a mélyedésbe teszünk, rákanalazunk egy mokkáskanálnyi pestót, majd egy újabb evőkanálnyi masszát teszünk rá – úgy, hogy a mélyedések kétharmadáig érjen a tészta. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.