A hagyományos tócsni helyett ma egy kukoricatócsnit hoztunk, amit még egy kis hagymával is feldobtunk. Remek gyors vacsora lesz!
Hozzávalók 2-4 személyre:
40 dkg kukorica (konzerv)
15 dkg burgonya
1 ek. liszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
20 dkg gépsonka
2 szál újhagyma
só, bors
olaj a sütéshez
A kukoricát összekeverjük a megtisztított, nagy lyukú reszelőn lereszelt burgonyával, a liszttel. Hozzákeverjük a felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott sonkát, a karikára szelt újhagymát (néhány karikát félreteszünk a tálaláshoz), sózzuk, borsozzuk. Néhány percig állni hagyjuk, majd egy nagyobb serpenyőben a felhevített olajon, közepes lángon kisütjük. Tálaláskor megszórjuk kevés apróra vágott újhagymával, adhatunk mellé tejfölt is.