Hosszú a fűszerek listája, de ne riasszon el titeket. Megéri az aprítás, fantasztikus lesz ez a gyors vacsora.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál sózatlan vaj
- 1 db nagy vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szelve
- 4 db zöldhagyma, fehér és halványzöld részei finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 60 g bébispenót, tépdesve
- ¼ bögre* friss koriander, apróra vágva
- ¼ friss petrezselyem, apróra vágva
- ¼ bögre friss metélőhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
- ¼ bögre fenyőmag, enyhén megpirítva és felaprítva
- durvára őrölt só és frissen őrölt fekete bors
- 9 db nagy tojás
- 0,75 dl bögre sovány tej
- 0,75 dl 2% zsírtartalmű görög joghurt
- olaj spray
*1 bögre =2,5 dl
Egy egyenes falú teflonserpenyőben közepes lángon addig melegítjük az olívaolajt és a vajat, amíg az olaj felforrósodik. Beledobjuk a vöröshagymát, és néha megkeverve 15 percig főzzük, míg megpuhul és karamellizálódik. A sütőt 180 °C fokosra előmelegítjük. Egy 22 centiméter átmérőjű tűzálló sütőedényt olajspray-vel befújunk.
A zöldhagymát és a fokhagymát a karamellizálódott vöröshagymához adjuk, és 2 percig főzzük. Belekeverjük a bébispenótot, és 2 percig főzzük, míg a levelei fonnyadni kezdenek. Hozzáadjuk a koriandert, a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a fenyőmagokat, és sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Levesszük a tűzről, és átrakjuk az előkészített sütőedénybe, majd 5 percre a sütőbe helyezzük.
Közben egy turmixgépben alacsony sebességen 30 másodperc alatt összekeverjük a tejet és a tojást. A tojást a sütőedényben lévő fűszer-zöldség keverékre öntjük, majd visszatesszük a sütőbe. Az omlettet körülbelül 20 percig sütjük, míg megemelkedik, éppen megszilárdul, és a teteje halvány aranybarna színű lesz.
Az omlettet kivesszük a sütőből, és 5 percig sütőrácson hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálra, felszeleteljük, és a tetejére joghurtot kanalazunk.
Bobby Flay világhírű séf meghívja nézőit otthonába és konyhájába, ahol egyszerű, de annál finomabb reggeliket üt össze családja és barátai számára. Az egyik epizód középpontjában a palacsinta áll, mint például a trópusi palacsinta és a sütőtökös-ricottás palacsinta, de bemutatja kedvencét, a mini denveri omlettes frittatát is. Olyan különlegességekkel is készül, mint a vaníliás-kardamomos bundás kenyér sült almával, chimichanga füstölt feketebabbal és avokádóval és a paradicsomos-tormás salsa.
Reggeli Bobbynál – dupla epizódok hétvégén 10:50-től a Food Networkön.