nlc.hu
Gasztro
Isteni gyors vacsora: zöldfűszeres omlett

Isteni gyors vacsora: zöldfűszeres omlett

Igazi ízbomba! Egyszer kipróbálod, és soha nem felejted, ezt garantálhatjuk. Még az is megeshet, hogy ma vacsorára készül, és reggel már készíted is az újabb adagot reggelire.

Hosszú a fűszerek listája, de ne riasszon el titeket. Megéri az aprítás, fantasztikus lesz ez a gyors vacsora.

zoldfuszeres omlett recept

Zöldfűszeres omlett (Fotó: Food Network)

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sózatlan vaj
  • 1 db nagy vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szelve
  • 4 db zöldhagyma, fehér és halványzöld részei finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 60 g bébispenót, tépdesve
  • ¼ bögre* friss koriander, apróra vágva
  • ¼ friss petrezselyem, apróra vágva
  • ¼ bögre friss metélőhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • ¼ bögre fenyőmag, enyhén megpirítva és felaprítva
  • durvára őrölt só és frissen őrölt fekete bors
  • 9 db nagy tojás
  • 0,75 dl bögre sovány tej
  • 0,75 dl 2% zsírtartalmű görög joghurt
  • olaj spray

   *1 bögre =2,5 dl

Egy egyenes falú teflonserpenyőben közepes lángon addig melegítjük az olívaolajt és a vajat, amíg az olaj felforrósodik. Beledobjuk a vöröshagymát, és néha megkeverve 15 percig főzzük, míg megpuhul és karamellizálódik. A sütőt 180 °C fokosra előmelegítjük. Egy 22 centiméter átmérőjű tűzálló sütőedényt olajspray-vel befújunk.

A zöldhagymát és a fokhagymát a karamellizálódott vöröshagymához adjuk, és 2 percig főzzük. Belekeverjük a bébispenótot, és 2 percig főzzük, míg a levelei fonnyadni kezdenek. Hozzáadjuk a koriandert, a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a fenyőmagokat, és sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Levesszük a tűzről, és átrakjuk az előkészített sütőedénybe, majd 5 percre a sütőbe helyezzük.

Közben egy turmixgépben alacsony sebességen 30 másodperc alatt összekeverjük a tejet és a tojást. A tojást a sütőedényben lévő fűszer-zöldség keverékre öntjük, majd visszatesszük a sütőbe. Az omlettet körülbelül 20 percig sütjük, míg megemelkedik, éppen megszilárdul, és a teteje halvány aranybarna színű lesz. 

Az omlettet kivesszük a sütőből, és 5 percig sütőrácson hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálra, felszeleteljük, és a tetejére joghurtot kanalazunk.

Bobby Flay világhírű séf meghívja nézőit otthonába és konyhájába, ahol egyszerű, de annál finomabb reggeliket üt össze családja és barátai számára. Az egyik epizód középpontjában a palacsinta áll, mint például a trópusi palacsinta és a sütőtökös-ricottás palacsinta, de bemutatja kedvencét, a mini denveri omlettes frittatát is. Olyan különlegességekkel is készül, mint a vaníliás-kardamomos bundás kenyér sült almával, chimichanga füstölt feketebabbal és avokádóval és a paradicsomos-tormás salsa.

Reggeli Bobbynál – dupla epizódok hétvégén 10:50-től a Food Networkön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top