Ezt a reggelit pont az ilyen hosszú hétvégékre találták ki.
Hozzávalók:
- 1 ½ bögre* sima liszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál világos barnacukor
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ¾ teáskanál finom tengeri só
- 2 db nagy tojás
- 1 ½ bögre + 3 evőkanál író
- 3 evőkanál sózatlan vaj, megolvasztva, majd lehűtve + még egy kevés a palacsintasütő kikenéséhez
- 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
ananászos-mangós szirup, az alábbi recept szerint
mascarponés tejszínhab, az alábbi recept szerint
porcukor a tálaláshoz
friss mentaágak a tálaláshoz
*1 bögre = 2,5 dl
Hozzávalók az ananászos-mangós szirup elkészítéséhez:
- 2 bögre friss mangó, feldarabolva, + még ¼ bögre apróra kockázva
- 2 bögre friss ananász, feldarabolva, + még ¼ bögre apróra kockázva
- 1 ½ bögre kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál finomra reszelt narancshéj
- 1-2 teáskanál frissen facsart citromlé
Hozzávalók a mascarponés tejszínhab elkészítéséhez:
- 225 g mascarpone, szobahőmérsékleten
- 2 evőkanál porcukor
- ½ – ⅔ bögre nagyon hideg zsíros tejszín
- 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a kristály- és barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy kis tálban összekeverjük a tojásokat, az írót, a vajat és a vaníliát. A „nedves” összetevőket a száraz keverékre öntjük, és finom mozdulatokkal összekeverjük, hogy összeálljon. Vigyázzunk, ne keverjük túl! Felhasználás előtt legalább 15, maximum 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát.
A sütőt 95 °C-ra előmelegítjük. Egy öntöttvas vagy teflonbevonatú palacsintasütőt olvasztott vajjal vékonyan megkenünk és közepes hőmérsékleten felmelegítünk. Amikor a vaj sercegni kezd, palacsintánként 2 evőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe, és körülbelül 2 percig sütjük, míg a felszínén buborékok képződnek, és az alja aranybarna lesz. Megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük, míg az alja ismét aranybarna lesz. A palacsintát kívánság szerint melegen tarthatjuk egy sütőlapon a sütőben.
A palacsintákat hatos adagokban szolgáljuk fel, a tetejére ananászos-mangós szirupot öntünk, és mascarponés tejszínhabbal díszítjük. Megszórjuk porcukorral, és kívánság szerint mentaágacskákat helyezhetünk a tetejére.
Az ananászos-mangós sziruphoz:
Egy nagy lábosban egybeöntünk 2 bögre darabolt mangót, 2 bögre darabolt ananászt, a cukrot és 2 bögre vizet. Nagy lángon felforraljuk, és időnként megkeverve körülbelül 15 percig főzzük, míg a gyümölcs nagyon megpuhul.
A lábost levesszük a tűzről, és kézi botmixerrel majdnem teljesen simára turmixoljuk. Beleöntjük a mézet, és néha-néha megkeverve, közepesen alacsony lángon 15 percig rotyogtatjuk, amíg kissé besűrűsödik.
A keveréket egy tálba átszűrjük, és hozzáadjuk az apróra kockázott ananász- és mangódarabokat, valamint a reszelt narancshéjat és a citromlevet. A szirupot tartsuk melegen, amíg elkészítjük a palacsintákat.
A mascarponés tejszínhabhoz:
Egy közepes tálba összeöntjük a mascarponét, a porcukrot , a vaníliát és ½ bögre tejszínt. A keveréket addig verjük habverővel, míg a tetején puha csúcsok keletkeznek; ha nem eléggé krémes állagú, hozzáadunk még egy kevés tejszínt. Egy közepes díszítőcsővel szerelt habzsákba töltjük át.
Bobby Flay világhírű séf meghívja nézőit otthonába és konyhájába, ahol egyszerű, de annál finomabb reggeliket üt össze családja és barátai számára. Az egyik epizód középpontjában a palacsinta áll, mint például a trópusi palacsinta és a sütőtökös-ricottás palacsinta, de bemutatja kedvencét, a mini denveri omlettes frittatát is. Olyan különlegességekkel is készül, mint a vaníliás-kardamomos bundás kenyér sült almával, chimichanga füstölt feketebabbal és avokádóval, és a paradicsomos-tormás salsa.
Reggeli Bobbynál – dupla epizódok hétvégén 10:50-től a Food Networkön.