Gasztro

Ellentmondásos „életszemináriumot” tartanak Japánban

Na, ez tényleg az életre nevel.

Az elmúlt hatvan évben az Izumo Agrártudományi és Erdészeti Középiskola valamennyi elsősének kötelező volt egy tárgy, amely „az élet szemináriuma” nevet viselte. Az ellentmondásos megítélésű, hat hónapos kurzus lényege, hogy a tanulók megtanulják értékelni az ételt, és tudják, hogy az milyen áldozatokkal jár.

A kurzus legutóbb tavaly októberben indult, amikor a diákok kaptak hatvan tojást, mindenki kiválasztott egyet, megjelölték őket, majd a tanáruk irányításával keltetőgépbe tették őket. A következő három hétben felváltva vigyáztak a tojásokra. Mikor kikeltek a kiscsirkék, a diákoknak haza kellett vinni a sajátjukat, hogy otthon neveljék – miközben tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy mi lesz a történet vége.

Fotó: Pexels.

Voltak, akik háziállatként szerették a cseperedő tyúkocskákat, mások direkt nem adtak nekik nevet, de a Nippon TV videója szerint mindannyiukat egyformán megviselte az élet szemináriumának utolsó alkalma. Ekkorra ugyanis vissza kellett vinni az állatokat, el kellett vágniuk a csirkék torkát, majd közösen megfőzték és megették őket, megköszönve a tyúkok áldozatát.

Míg sokan feleslegesen sokkolónak és kegyetlennek tartják az órát, más vélemények szerint ez a félév megtanítja a gyerekeknek, hogy az élet maga is kegyetlen tud lenni, hogy miért nem szabad pocsékolni az ételt, és azt is megtudhatják, hogy mennyi egy élet értéke.

Tatsuya Mori japán filmrendező szerint mindenkinek, aki húst vagy halat eszik, el kellene végeznie ezt a kurzust, hogy tudják, milyen érzés elvenni annak az életét, amit megeszel. Ha valaki rosszul viseli, az legyen vegetáriánus.

Forrás: Oddity Central

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top