nlc.hu
Gasztro
Brit királyi esküvők tortaszeleteit árverezik el Las Vegasban

Brit királyi esküvők tortaszeleteit árverezik el Las Vegasban

Több százezer forintot is elkérnek egy-egy szeletért!

A brit uralkodóház esküvőire készült torták szeleteit árverezik el júniusban Las Vegasban. A süteménydarabokat az esküvőkre meghívott vendégek őrizték meg a mélyhűtőjükben, akár évtizedeken keresztül. Az öt szelet torta természetesen azért így sem ehető, ahogy ezt elegáns csomagolásukon fel is tüntetik. A Julien’s aukciósház egyenként több száz vagy akár ezer dolláron felüli árat is vár a relikviákért. Az értékükre utalva úgy fogalmaztak:

nem könnyű kiadni valamit a kezünkből, amit királyi személyektől kaptunk.

A sütemények között van Károly herceg és Diana hercegnő 1981. július 29-re készült esküvői tortájának egy szelete, amelyet az aukciósház szerint 800-1200 dollárért (vagyis nagyjából 200-300 ezer forintért) vehetnek meg. De licitálni lehet Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvői gyümölcstortájának darabjára is, amelyért 600-800 dollárt (150-200 ezer forintot) várnak a szervezők.

Károly herceg és Kamilla Parker Bowles 2005-ben készült esküvői süteménye, valamint Sarah Ferguson és András herceg 1986-ból származó tortaszelete szintén 600-800 dollárért találhat vásárlóra a június 23-i aukción. Az 1973-ban férjhez ment Anna hercegnő és Mark Philips kapitány tortaszeletének árát pedig 300-500 dollárra (80-130 ezer forintra) becsülték előzetesen.

Négy éve a Julien’s Vilmos és Katalin esküvői tortájának egy szeletét 7500 dollárért (2 millió forintért) adta el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top