Ez az epres édesség lesz a hétvége kedvence!

nlc | 2018. Május 19.
Egyszerűen nem lehet betelni az eperrel. Legszívesebben mindennap készítenénk valami epres édességet. Ma erre esett a választásunk, és ha jót akartok, ti is elkészítitek.

A tejberizs és az epres túrótorta szerelemgyereke: a tökéletes epres édesség

Epres édesség (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók: (18-20 cm átmérőjű tortához)

A tejet, a tejszínt és 1 teáskanál sót felforralunk. Beleöntjük a rizst, és közepes lángon néha megkeverve teljesen puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a sűrített tejet. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, végül fagylaltgépbe öntve krémesre fagyasztjuk.

Közben a kekszet mozsárban összetörjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat és csipet sót. Egy tortagyűrűt tányérra teszünk, ebbe nyomkodjuk 3-5 mm vastagon a morzsát. Rákenjük a fagylaltot, lefedjük, a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt hagyjuk 10 percig kiengedni, majd az eperrel díszítjük.

 

Exit mobile version